Rekordbra Focus-salg i Europa – og nå kommer Focus Active i eksklusiv Vignale X-modell

Rekordbra Focus-salg i Europa – og nå kommer Focus Active i eksklusiv Vignale X-modell

Ikke siden 2015 har det blitt solgt flere Ford Focus i Europa enn så langt i 2019. Nå kommer det også en luksuriøs Active Vignale X-variant, og en mild hybrid versjon kommer til våren neste år. 

– Det har aldri vært flere Focus-varianter å velge mellom enn akkurat nå. Det vet tydeligvis kundene å sette pris på. Så langt i år er det faktisk solgt en ny Focus i gjennomsnitt hvert 135. sekund i ett av de 20 største markedene våre i Europa. Det er fantastisk, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ved utgangen av oktober var det solgt hele 194 700 nye Ford Focus i Europa. Det tilsvarer en årlig økning på 1,8 %. Dette er de beste salgstallene den svært populære kompaktbilen har hatt siden 2015. 

Tredje mest solgt i Norge

Ford Focus har økt med hele 57,2 % siden 2018 og er med 1538 solgte biler en av Norges mest populære personbiler med bensin eller dieselmotor hittil i år. Det ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. 

Nå kommer den populære nye Active-varianten med økt bakkeklaring og tøffere styling også i den eksklusive Vignale X-modellen. Som standard får du 17 tommers aluminumsfelger, kontrastfarget svart tak og sidespeil, LED-lys og Vignale skinnseter og ratt. Sofistikerte standardteknologier inkluderer også selvkjørende parkeringsassistent og Focus sitt segmentunike headup-display.

Kommer som mild hybrid neste år

Ford introduserer også EcoBoost Hybrid, den nye 48-volt mild hybrid-drivlinjen, neste år. Denne er drivstoffeffektiv og får bedre kjøreegenskaper ved at den leverer enda mer krefter og raskere respons. Dette er en av i alt 14 elektrifiserte modeller som skal lanseres i Europa innen utgangen av 2020. Åtte av disse kommer allerede i år.

Mest opptatt av utseende, men også fornøyd med plassen

Ifølge Fords egne undersøkelser mener nesten 40 % av kundene at bilens utseende og eksteriørstyling er de viktigste elementene når de skal kjøpe bil. 20 % er mer opptatt av teknologien den kommer med, som start og stopp, trafikkskiltgjenkjenning og den avanserte adaptive cruisekontrollen med køassistent og filsentrering. 

Focus sitt romslige interiør, spesielt for dem i baksetet hvor benplassen er blitt hele 5 cm bedre, er også blant de detaljene som Focus-kundene setter mest pris på.

Nye Ford Focus ble klar for bestilling i juni 2018. Først kom den godt utstyrte Titanium-varianten, den sporty ST-Line og den mer eksklusive Focus Vignale. Senere i 2018 ble den også lansert som Focus Active, som har økt bakkeklaringen med 3 cm og fått en tøffere styling.

Sportslig ST-Line variant mest populær

Tidligere i år lanserte Ford også den Ford Performance-utviklede Focus ST. Denne er i stand til å gjøre unna 0-100 km/t på 5,7 sekunder med Fords 2,3-liters EcoBoost-bensinmotor med 285 HK. Den er også tilgjengelig med en 190 HK 2.0-liters EcoBlue dieselmotor. Dette er den kraftigste dieselmotoren som noensinne er tilbudt på en Focus-modell.

Selv kunder som ikke trenger så mye krefter setter pris på ST-stylingen. Nesten 1 av 3 Focus er en ST-Line. Alle Fords modeller kan fås både som 5-dørs og som stasjonsvogn.

Ford har solgt mer enn 7 millioner Focus siden den første generasjonen ble introdusert i 1998.

SHARE IT: