Ford inviterer gamere til utviklingen av virtuell racerbil

Ford inviterer gamere til utviklingen av virtuell racerbil

– Ekspertisen til gamerne er helt avgjørende for oss når vi skal utvikle den lekreste virtuelle racerbilen på nettet. Nå kaster designteamet vårt alle hemninger og lar fantasien få helt fritt spillerom, sier designdirektør i Ford Europa, Amko Leenarts.

Blant dem som blir tettest involvert i utformingen av bilen i «Team Fordzilla P1»-prosjektet er kapteinene for Fords fem Fordzilla E-sportslag fra Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Storbritannia. Fords europeiske designteam vil også aktivt søke innspill fra det brede spillmiljøet.

I designfasen av den nye modellen vil gamere fra hele verden komme med sin mening om hvordan drømmebilen skal se ut. Dette skjer gjennom en serie Twitter-avstemninger som blir postet av Fords eget E-sport team, @TeamFordzilla. Hver avstemning bestemmer en sentral del av bilens design, alt fra motor til utformingen av cockpit. 

Kunden alltid sentral i designprosessen

Såkalt «Human Centric Design er Fords tilnærming til design av biler og nyttekjørtøy. Det skal sikre at sjåføren i bilen hele tiden er det mest sentrale i designprosessen. Arbeidet starter denne uken og kan følges på @TeamFordzillas Twitter- og Instagram-kanaler

– Vi elsker alle å kjøre våre drømmebiler, men disse er ofte møysommelige etterligninger av kjøretøy som faktisk eksisterer i den virkelige verden.Å sette seg bak rattet på #TeamFordzillaP1 for første gang vil imidlertid bli en enda større opplevelse, vel vitende om at ingen har noen gang kjørt den før, samtidig som vi har bidratt til å lage den, sier kaptein for det tyske Fordzilla-teamet, Angelo Bülow.

SHARE IT: