1000 ungdommer har nå gjennomført Fords gratis kjørekurs

1000 ungdommer har nå gjennomført Fords gratis kjørekurs

Mer enn 400 ungdommer trosset i helgen regnet for å gjennomføre Fords gratis kjørekurs Ford Driving Skills for Life på Rudskogen. Nå har i alt mer enn 1000 norske unge sjåfører deltatt på det internasjonale kjøreopplæringsprogrammet.

– Vi er kjempefornøyd med at så mange unge sjåfører valgte å tilbringe helgen sin sammen med oss. Her har de blitt utfordret bak rattet i en rekke forskjellige øvelser, og gjennomført alt fra fremprovoserte skrenser til å prøve promilledrakter som simulerer rus. Vi håper alle dro fra Rudskogen fornøyde og litt tryggere sjåfører, sier informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby,

Kjøreprogrammet ble utviklet av Ford Motor Company i samarbeid med amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter for 16 år siden. Målet var å bidra til å gjøre noe med de unge sjåførenes overrepresentasjon på ulykkesstatistikken. I dag har mer enn én million unge sjåfører i 41 land gjennomført Ford Driving Skills for Life. Kurset inkluderer bevertning og er kostnadsfritt for deltagerne.

Unge overrepresentert i trafikkulykker

For tredje året på rad ble det populære tiltaket arrangert i Norge. I alt har mer enn 1000 norske ungdommer med førerkort i aldersgruppen 18-26 år nå gjennomført kurset.

I fjor omkom 17 unge mennesker i aldersgruppen 18-26 år i trafikken. 94 ble meget alvorlig eller alvorlig skadd i trafikkulykker, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå. En gjennomgang fra If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn personer over 25 år.

Fylkeskommunalt tiltak: Unikt kurs med latter og læring

Sammen med det fylkeskommunale trafikksikkerhetstiltaket Nullvisjon Agder, satte Bay Auto opp en gratis buss som fraktet 20 ungdommer den lange veien fra Kristiansand til Rudskogen for å delta på kurset.

– Dette kjørekurset er helt unikt i norsk sammenheng. Her blir de unge utfordret og gitt en rekke aha-opplevelser bak rattet. Det er lærerikt samtidig som det er mye smil og latter. Vi setter garantert opp en buss fra Agder neste år også for å gjøre ungdommen i vår region til tryggere sjåfører, sier regionsleder for Nullvisjonen Agder, Tom Erik Dønnestad. 

De er eid av Vest-Agder fylkeskommune og omfatter hele 14 kommuner i fylket.

– Unge trenger en liten «reality check»

Ambassadør for Ford Driving Skills For Life, Jonny Grimestad, som selv ble lam i en trafikkulykke som 20-åring, fortalte om sine erfaringer til de unge sjåførene. 

– Jeg tror mange unge trenger en liten «reality check» for å innse at de ikke er udødelig. Da jeg hørte om Fords gratis kjørekurs tenkte jeg at dette kan være den lille påminnelsen som gjør at ferske sjåfører tar smartere avgjørelser i trafikken. En ulykke kan skje når som helst, og det skjer på sekunder. Konsekvensene av en ulykke kan forandre hele livet ditt, advarer Grimestad. 

Fornøyde arrangører: Ford Motor Norges informasjonsdirektør, Anne Sønsteby, var storfornøyd med oppmøte på årets Ford Driving Skills for Life. Foran henne er ambassadør for Ford DSFL Jonny Grimestad. Til høyre står sjefinstruktør Christian Lauenborg. Fra venstre: Kenneth Rombo Oddaker og Thomas Aaler fra samarbeidspartner, forsikringsselskapet If.

Får erfare, ikke bare høre om dem

Ford Motor Norge arrangerer kurset sammen med forsikringsselskapet If og Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund.

– Dette programmet er viktig fordi de unge sjåførene – sammen med proffe instruktører – får erfare hvorfor det kan være livsfarlig å kjøre i ruspåvirket tilstand, kjøre for fort, fikle med mobiltelefonen eller ikke ta hensyn til syklister i veibanen. Vi i Ford tror kurset bidrar til å bedre trafikksikkerheten for denne utsatte gruppen, sier Fords informasjonsdirektør, Anne Sønsteby.

For de som ikke hadde anledning til å delta på opplæringsprogrammet tilbys deler av Ford Driving Skills for Life som et web-basert opplæringsprogram her www.dsfl.no.

SHARE IT: