Invitasjon: Se Märtha Louise i ryggekonkurranse mot noen av Norges beste

Invitasjon: Se Märtha Louise i ryggekonkurranse mot noen av Norges beste

På selveste festdagen for norsk hestesport, Norsk Derby på Øvrevoll skal Hest360’s Märtha Louise og Fords administrerende direktør møte 8 andre ryggespesialister for å avgjøre hvem som er Norges beste til å rygge med hestehenger.

– Jeg kjenner det kribler i magen og at jeg er litt nervøs. Finalistene er garantert klare for å prøve å slå meg og Ford-sjef Per Gunnar Berg, men jeg skal stå imot så godt jeg kan, forsikrer gründer i Hest360, Märtha Louise.

Sammen med Ford Motor Norge har de siden november i fjor invitert til ryggekonkurransen #Hest360FordChallenge. De 8 deltakerne med de beste tidene møtes i den store finalen under Norsk Derby på Øvrevoll 25. august.

– I beste fall outsidere!

– Det blir spennende å møte de andre finalistene. Mens Märtha Louise og jeg har vært forhåndskvalifiserte, har de andre finalistene sloss om plassene med de mange som har prøvd seg på løypa de siste månedene. Det gjør oss i beste fall til outsidere i denne ryggekonkurransen, innrømmer Fords administrerende direktør, Per Gunnar Berg.

Ford Motor Norge og Hest360 inviterer din redaksjon til å delta på Norsk Derby-dagen – for å overvære den spennende finalen – som skal gi svar på hvem i Norge som er best til å rygge med hestehenger.

Flere tusen på tribunene for å se ryggekonkurransen, galopp og hatteparade

I konkurransen ble deltakerne bedt om å trekke en hestehenger med pickupen Ford Ranger gjennom ei slalåmløype, for så å rygge med hestehengeren tilbake gjennom de samme hindrene.

Foran mange tusen tilskuere på Øvrevoll skal de 10 finalistene kjøre den oppsatte løypa på kortest mulig tid.

– I likhet med Märtha Louise er vi i hestemiljøet glad i både hester og hestekrefter. Vi har tidligere gjennomført delfinaler i ryggekonkurransen her på Øvrevoll. Det ble så godt mottatt at vi er glade for å kunne vise publikummet vårt selve finalen også, sier administrerende direktør i Øvrevoll Galopp, Thomas Gjelsås.

– Norsk Derby er for oss hesteelskere den fineste dagen i året. Foruten 10 galoppløp med flere hundre tusen kroner i premiepotten, venter også den tradisjonsrike hatteparaden som i år blir ledet av Alex Rosen, fortsetter han.

Slik gikk det sist da Märtha Louise utfordret Ford-direktør Per Gunnar Berg til ryggeduell:

Flotte premier til vinneren

Vinneren av ryggekonkurransen får låne en Ford Ranger i 6 måneder, i tillegg til diverse klær og rideutstyr fra Kingsland til en verdi av 10.000 kroner.

– Ta turen til Øvrevoll og få med deg stor hestesport. I tillegg kan du se finalister som virkelig er gode til å rygge med hestehenger. Jeg har trent en god del på ryggingen og skal gjøre mitt aller ytterste for å vinne konkurransen. Om ikke jeg blir best, må jeg i det minste slå Ford-sjefen, sier en strålende opplagt gründer i Hest360, Märtha Louise.

Her er finalistene

Vinneren av den nasjonale kvalifiseringen til ryggekonkurransen ble Anne Lene Øysæd fra Sandnes i Rogaland. Jeanette Vagle, også fra Sandnes, tok 2. plassen, mens Thomas S. Kristiansen fra Øvrevoll fikk den siste plassen på pallen. De andre som kvalifiserte seg til den store finalen er: Hans Christian Valstad (Øvrevoll), Rune Samnøy (Fusa, Hordaland), Kenneth Hovland (Egersund, Rogaland), Martin Østerdal (Øvrevoll) og Bjørn Thomas Laagård (Sørreisa, Troms).

Når: Søndag 25. august kl 12:00
Hvor: Øvrevoll Galoppbane, Vollsveien 132, 1358 Jar

Ta kontakt med informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby, om du ønsker akkreditering til Norsk Derby på Øvrevoll. Det må du ha for å oppleve den store finalen i ryggekonkurransen og festdagen på Øvrevoll.

Henvend deg på Fords stand når du kommer til Øvrevoll. Akkreditering kan hentes hos administrasjonen på Øvrevoll (hvitt kontorbygg), eller fås utdelt hos vakt ved inngang nord ved ankomst løpsdag.

For mer informasjon:

Anne Sønsteby, Informasjonsdirektør Ford Motor Norge

Mobil: 905 10 518

E-post: asonste1@ford.com

Geir Kamsvåg, Daglig leder Hest360

Mobil: 951 74 225

E-post: gk@hest360.no

Esben Hansen, Salgssjef Øvrevoll Galopp

Mobil: 900 52 785

E-post: esben.hansen@rikstoto.no

SHARE IT: