Raskeste Focus ST noensinne

Raskeste Focus ST noensinne

Rekordrask sprint for nye Focus ST

Nye Ford Focus ST har blitt 12 % sterkere og raskere. Ford avslørte i dag at den nye modellen gjør unna 0 – 100 km/t på lynraske 5,7 sekunder. Det er hele 0,8 sekunder bedre enn forrige generasjon.

Ved hjelp av en helt nyutviklet turboteknologi får den også det beste dreiemomentet i segmentet med hele 420 Nm. Muligheten for raskere manuelle girskift og “Launch Control” gjør også at bilen kommer enda raskere ut fra «startblokken».

– I det øyeblikket du tråkker gasspedalen inn, blir du dratt tilbake i setet. Nye Focus ST holder nå følge med legenden Focus RS på «Quarter mile», og viser hvor mye som har skjedd hos Ford Performance de siste fire årene. I utviklingen av bilen har vi hentet inspirasjon fra supersportsbilen Ford GT, F150 Raptor, Ford Mustang og Fiesta ST, sier Ford Performance-direktør i Europa, Leo Roeks.

Den 280 HK sterke 2.3-liters EcoBoost-bensinmotoren er hele 30 HK sterke enn i den forrige Focus ST, Den har også nå raskere akselerasjon enn den forrige generasjonen Focus RS.

Elektronisk differensialbrems gir mer stabil kjøring i svinger

Nye Focus ST er også den første forhjulsdrevne modellen fra Ford som blir utstyrt med en elektronisk differensialbrems (eLSD). Systemet registrerer om et hjul har lite grep og kan sende opptil 100 % av kreftene til hjulet som har mest grep. Dette leveres med EcoBoost-varianten og forbedrer ytterligere bilens kjøreegenskaper og stabilitet i svinger.

Ford har også utviklet den sterkeste dieselmotoren som noensinne er levert til en Focus i den nye ST-varianten. Den 190 HK sterke 2-liters EcoBlue dieselmotoren leverer maksimalt med krefter ved 3500 o/min. Mellom 2000 og 3000 o/min har den et dreiemoment på hele 400 Nm. Selv på så lavt turtall som 1500 o/min er dreiemomentet på 360 Nm. Dette gir en rask og jevn akselerasjon.

Komfortabel – så vel som sportslig

Nye Focus ST kommer med flere kjøremoduser: glatt, normal eller sport. Velger du Performance-pakken kan du også velge «Track mode».

Alt fra lydbilde, bremser og styring til gassrespons og girskift blir satt opp for å gi deg en optimal kjøreopplevelse tilpasset valgte kjøremodus. En egen Sports-knapp på rattet gir deg direkte og rask tilgang til dette moduset.

– Både EcoBoost bensinmotoren og EcoBlue dieselmotoren har en helt unik karakter. Nye Focus ST «brummer og smeller», og lydbildet står perfekt til bilens svært underholdende kjøreegenskaper, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Med Fords «Performance-pakke» på 5-dørs-varianten får du Fords adaptive understell som med 2 millisekunders mellomrom justerer bilens hjuloppheng, understell og demping for en optimal kjøreopplevelse.

Mer bremsekraft enn Focus RS

Nye Focus ST har også enda bedre bremsekraft enn den tidligere generasjon Focus RS. Bremsesystemet, støttet av en sofistikert «Electric Brake Booster», bygger bremsetrykk raskere og kan i «Track mode» utvikle bremsekraft på 0,7 G eller mer.

Den helt nye Focus ST er fra lansering tilgjengelig i 5-dørs og stasjonsvogn med 280 HK 2.3-liters EcoBoost bensinmotor og 190 HK, 2.0-liters EcoBlue dieselmotor med 6-trinns manuelle girkasser. Fra høsten 2019 vil også EcoBoost-varianten fås med en 7-trinns automatgirkasse.

Focus ST 5-dørs
Motor HK CO2g/km Forbruk/ blandet (l/100 km) Maks hastighet 0-100 km/t
sek
50-100 km/t
sek (i 4. gir)
2.3-liters EcoBoost bensinmotor, 6-trinns manuelt gir 280 179 7.9 250 5.7 4.0
2.0-liters EcoBlue dieselmotor 6-trinns manuelt gir 190 125 4.8 220 7.6 7.3
Focus ST stasjonsvogn
Motor HK CO2g/km Forbruk/ blandet (l/100 km Maks hastighet 0-100 km/t
sek
50-100 km/t
sek. (i 4. gir)
2.3-liters EcoBoost bensinmotor, 6-trinns manuelt gir 280 179 7.9 250 5.8 TBC
2.0-liters EcoBlue dieselmotor, 6-trinns manuelt gir 190 125 4.8 220 7.7 TBC
SHARE IT: