Ford avduker helt ny sporty Kuga som ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid

Ford avduker helt ny sporty Kuga som ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid

Ford presenterte i dag den helt nye SUVen Kuga, som blir tilgjengelig i en rekke elektrifiserte varianter. Med nytt design og nye førerassistanseteknologier har den både fått bedre plass og mer komfort enn forrige generasjon.

– Nye Ford Kuga er utviklet for å tilby SUV-kunder en bil med særpreget design, et mangfold av drivlinjer, førsteklasses komfort og avansert teknologi, sier Per Gunnar Berg, administrerende direktør i Ford Motor Norge.

Kommer som ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid

Nye Kuga tilbyr omfattende elektrifisering. Det brede modellutvalget inkluderer både ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid. I tillegg blir Kuga tilgjengelig med Fords 1.5-liters og 2-liters EcoBlue dieselmotorer og en 1.5-liters EcoBoost bensinmotor.

Den helt nye Ford Kuga er tredje generasjon av den mellomstore SUV-en, som ble introdusert i 2008. Ford har solgt over en million Kuga i Europa siden den ble lansert.

For flere bilder, informasjon og video: KLIKK HER

Designet av våre kunder

Den nye Kugaen er den første SUV-en som er bygd på Fords nye globale plattform, C2. Denne gir forbedret aerodynamikk for bedre drivstoffeffektivitet. Den reduserer også vekten på bilen med hele 90 kilo sammenlignet med utgående modeller med samme drivlinje, samtidig som plassen forbedres. I tillegg er det en plattform som er designet for ytterligere å forbedre bilens sikkerhet ved en eventuell kollisjon. Den har også 10 % bedre torsjonsstivhet for ytterligere å forbedre kjøredynamikken.

Nye Kuga kommer også med et nytt og tøffere eksteriør med mer premium utseende. En mer strømlinjeformet silhuett og lengre akselavstand gir en bedre stabilitet. Panseret har også blitt lengre, mens taklinjen er lavere. Tilsammen gir dette bilen en mer atletisk og energisk fremtoning.

Tre utstyrsvarianter

Nye Kuga kommer i tre varianter; godt utstyrte Titanium, sporty ST-Line og luksuriøse Vignale. Alle med sitt særpreg tilpasset den enkelte kundes ønsker og behov


Flere drivlinjer enn noen gang

Kuga ladbar hybrid: Den nye ladbare varianten av nye Kuga vil være tilgjengelig fra lansering i begynnelsen av 2020. En elektrisk motor vil, sammen med en 2.5-liters 4-sylindret bensinmotor, levere hele 225 HK. Sammen med nye Ford Explorer ladbar hybrid blir Kuga Fords andre ladbare hybrid-SUV i Europa. Ford Kuga vil ha en ren elektrisk rekkevidde på over 50 km, målt etter den nye og strengere WLTP- målemetoden.

Batteriet lades opp når du kjører og det skjer blant annet ved at energi som normalt går tapt når du bremser, blir regenerert til batteriet. Forventet ladetid til 100% fra en 230 volts kontakt er ca. 4 timer – raskere ved hurtiglading. Kuga ladbar hybrid antas å få et blandet forbruk på 0,12 l/mil og et utslipp på 29 gram CO2/km.*

Sjåføren kan også velge når bilen skal kjøre elektrisk. Dette gjøres ved hjelp av kjøremodusene; «EV Auto», «EV Now», «EV Later» og «EV Charge».

Kuga EcoBlue hybrid: Nye Ford Kuga er tilgjengelig som EcoBlue Hybrid med 150 HK 2-liters dieselmotor i kombinasjon med en 48-volts mild hybrid-løsning som gir lavere drivstofforbruk. En integrert startmotor/generator gjenvinner og lagrer energi som vanligvis går tapt under bremsing og retardasjon og lader det 48 volts luftavkjølte batteriet. Systemet gir også motoren ekstra dreiemoment under normal kjøring og akselerasjon, samt at det driver bilens elektriske anlegg.

48-volts systemet gjør at den helt nye start stopp-teknologien på Kuga virker i flere situasjoner og presser drivstofforbruket ytterligere ned.

Kuga hybrid: Litt senere i 2020 kommer nye Kuga som full hybrid som lar deg kjøre kun på elektrisitet. Her kombineres en 2,5-liters bensinmotor med en elektrisk motor, litiumion-batteripakke og en Ford-utviklet automatgirkasse. Kuga hybrid kommer både med forhjulstrekk og firehjulstrekk.

For flere nyheter, bilder, video og informasjon fra Fords Go Further-arrangement: KLIKK HER

Moderne og drivstoffeffektive diesel- og bensinmotorer

Nye Kuga kommer med Ford EcoBoost-bensinmotorer og Ford EcoBlue-dieselmotorer som oppfyller alle de nyeste og strenge utslippskravene beregnet ved hjelp av WLTP-målemetoden. Nye Kuga kan leveres med Fords nye og hurtigskiftende 8-trinns automatgirkasse. Denne er konstruert for å optimalisere drivstoffeffektiviteten og levere responsiv ytelse.

– Kuga er den første Ford-modellen som tilbys med hele spekteret av sofistikerte hybrid-drivlinjer. Her finner alle en variant som passer sitt behov, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Flere kjøremoduser for optimal komfort og fremkommelighet

Kuga tilbyr for første gang ulike kjøremoduser som gjør det mulig å justere gassrespons, styring og motorkraft for optimal ytelse under ulike kjøreforhold. I tillegg til normal, sport og økonomi har du moduser tilpasset glatt underlag, dyp snø og sand.

Nye Kuga kan trekke henger på opptil 2250 kilo, avhengig av drivlinjen på bilen.

Komfortabel, romslig og fleksibel

Nye Kuga er 44 mm bredere og 89 mm lengre enn den utgående modellen. Akselavstanden har også økt med 20 mm. På innsiden har det gitt 43 mm bredere skulderhøyde og 57 mm mer bredde i hoftehøyde i forsetene.

I baksetet har det også blitt bedre plass i bredden. Selv om høyden på nye Kuga er 20 mm lavere enn på den utgående modellen, har høyden på innsiden økt med henholdsvis 13 og 35 mm i for- og baksetene.

Hele den bakre seteradene kan skyves frem og tilbake. I bakerste posisjon gir dette den beste beinplassen i klassen. Ved å skyve setene til fremste posisjon får du 67 liter ekstra plass i bagasjerommet. Oppvarmede seter er for første gang tilgjengelig for baksetepassasjerene.

For første gang kommer Kuga med FordPass Connect integrert modem – som gjør bilen til et mobilt WiFi-hotspot som 10 enheter kan koble seg opp mot samtidig. Med FordPass Connect kan du få informasjon i sanntid om trafikkbildet og tilgang på en rekke andre praktiske funksjoner. Med mobilen kan du lett finne igjen hvor du parkerte bilen, du kan sjekke bilens olje- og drivstoffstatus, starte bilen fra mobilen (dersom du har automatgir) eller låse bilen opp og igjen.

Nye Ford Kuga tilbyr også trådløs lading av kompatible smarttelefoner. Mobilen kan også styres fra den 8-tommers berøringsskjermen eller ved hjelp av stemmestyring.

Et nytt 12,3 tommers heldigitalt instrumentpanel viser klare og høyoppløselige ikoner og bilder som gjør det enklere og mer intuitivt å bruke.

Et nytt B&O-lydsystem gir deg premium lydkvalitet. Det kraftige 575 Watts anlegget har hele 10 høyttalere og en kraftig subwoofer.

Nye Kuga kommer også med aktiv støykontroll hvor tre mikrofoner i kupeen sender ut motlyder som fjerner støy. Systemet fungerer på samme måte som støyreduserende øretelefoner og dette er standard på Kuga Vignale.

Utstyrt med det siste av avanserte førerassistanseteknologier

Nye Ford Kuga kommer med Ford Co-Pilot360-teknologier som er utviklet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere og mer komfortabel. Disse inkluderer:

  • Et helt nytt system som vil kombinere «filsentrering» med blindsoneassistenten. Hvis sjåføren gjør seg klar til et skifte fil på motorveien, men en bil kommer inn i blindsonen, vil rattet automatisk trekke bilen tilbake for å unngå et eventuelt sammenstøt.
  • Adaptiv Cruise Control med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering (level 2 selvkjørende egenskaper).
  • Selvkjørende parkeringsassistent
  • Head-up-display
  • Unnamanøverassistent
  • Blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk og automatisk bremsing
  • 180 graders vidvinkelkamera foran og bak
  • Fords adaptive LED-lys med et avansert kamerasystem

Vinner i det norske markedet

– Når nå nye Ford Kuga blir tilgjengelig i en rekke ulike hybridvarianter, med tøffere design, mer teknologi og komfort enn noensinne – og ikke minst fortsatt Fords gode kjøreegenskaper – er vi overbevist om at dette vil bli en vinner i det norske markedet sier administrerende direktør i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg

# # # # #

* Officially homologated fuel-efficiency and CO2 emission figures will be published closer to on-sale date

The declared fuel/energy consumptions, CO2 emissions and electric range are measured according to the technical requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EC) 692/2008 as last amended. Fuel consumption and CO2 emissions are specified for a vehicle variant and not for a single car. The applied standard test procedure enables comparison between different vehicle types and different manufacturers. In addition to the fuel-efficiency of a car, driving behaviour as well as other non-technical factors play a role in determining a car’s fuel/energy consumption, CO2 emissions and electric range. CO2 is the main greenhouse gas responsible for global warming.

Since 1 September 2017, certain new vehicles are being type-approved using the World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP) according to (EU) 2017/1151 as last amended, which is a new, more realistic test procedure for measuring fuel consumption and CO2 emissions. Since 1 September 2018 the WLTP has begun replacing the New European Drive Cycle (NEDC), which is the outgoing test procedure. During NEDC Phase-out, WLTP fuel consumption and CO2 emissions are being correlated back to NEDC. There will be some variance to the previous fuel economy and emissions as some elements of the tests have altered i.e., the same car might have different fuel consumption and CO2 emissions.

SHARE IT: