Fords nye helelektriske SUV Mustang Mach-E: Firehjulstrekk, lang rekkevidde og attraktiv pris

Fords nye helelektriske SUV Mustang Mach-E: Firehjulstrekk, lang rekkevidde og attraktiv pris

For første gang på 55 år utvider Ford den ikoniske Mustang-familien. Nå skal den legendariske ponnien tre inn i den elektriske tidsalderen. Med den nye helelektriske SUV-en, Mustang Mach-E, videreføres de samme frihetssøkende idealene som verdens mest solgte sportsbil fortsatt representerer. 

Foreløpige norske priser er allerede klare, og muligheten for å forhåndsbestille åpner om kort tid. Den nye elbilen får en estimert fra-pris på bare 412 000 kroner.

– På den første bilutstillingen i Detroit sa Henry Ford at han jobbet med noe som ville slå ned som et lyn. Den gangen var det Model-T. I dag er Ford Motor Company stolte over nok engang å presentere en bil som vil gjøre akkurat det samme – den nye helelektriske Mustang Mach-E. Den er rask, den er morsom, den er frihet for en ny generasjon Mustang-eiere, sier styreformann i Ford Motor Company, Bill Ford.

For flere bilder, videoer og teknisk informasjon: KLIKK HER

Mustang Mach-E er utviklet fullt og helt med tanke på kundens ønsker og behov. Resultatet er en lekker SUV med meget gode kjøreegenskaper som leverer en herlig kjøreopplevelse. Her får du «state-of-the-art» tilkoblet teknologi, som gjennom løpende oppdateringer kan gjøre Mustang Mach-E – om mulig – enda bedre med tiden. 

Perfekt for Norge med firehjulstrekk og lang rekkevidde 

Når den ankommer Norge høsten 2020, vil Mustang Mach-E være tilgjengelig med to forskjellige batteristørrelser. Den kan fås med bakhjulstrekk eller firehjulstrekk drevet av to motorer som fordeler kreftene uavhengig mellom front og bakaksel.

Utstyrt med den største batteripakken og bakhjulstrekk har Mustang Mach-E en rekkevidde på opptil 600 kilometer i henhold til den nye og langt strengere WLTP-målemetoden. Med firehjulstrekk og den største batteripakken er det forventet at Mustang Mach-E vil levere 337 HK og et dreiemoment på 565 Nm, med en rekkevidde på opptil 540 kilometer.

Ford vil også tilby en spesiell Performance-utgave. Med GT-versjonen forventes det at 0-100 km/t går unna på under 4 sekunder*. Det er anslått at den vil yte 465 HK og ha et dreiemoment på 830 Nm.

– Helt unik og samtidig umiskjennelig en Mustang. Fords første skreddersydde helelektriske bil kommer på akkurat riktig tidspunkt for Europa. Mustang Mach-E er et ikon fra Ford og er en av de viktigste modellene vi noen gang har introdusert, sier toppsjefen i Ford Europa, Stuart Rowley.

Åpnes for forhåndsbestilling med gode priser i Norge

Om kort tid åpnes det for forhåndsbestilling av nye Mustang Mach-E i Norge, med estimerte priser. All bestilling vil skje på www.ford.no

  • For en godt utstyrt Mustang Mach-E RWD (bakhjulstrekk) med en rekkevidde på opptil 450 kilometer (standard range) er prisen fra 412 000 kroner. 
  • En Mustang Mach-E RWD (bakhjulstrekk) long range med rekkevidde på opptil 600 kilometer og bakhjulstrekk vil koste fra 463 400 kroner. 
  • Ønsker du firehjulstrekk og 540 kilometers rekkevidde vil svært godt utstyrte Mustang Mach-E AWD long range koste fra 544 400 kroner. Klarer du deg med opptil 420 kilometer rekkevidde er prisen på AWD standard range fra 482 000 kroner. 
  • Den komplett utstyrte «First Edition», med 540 kilometers rekkevidde og firehjulstrekk, kommer i et begrenset antall og koster 589 000 kroner. Den blir tilgjengelig i tre lekre eksteriørfarger, Rapid Red, Carbonished Grey eller Grabber Blue. Grabber Blue er eksklusivt tilgjengelig til First Edition. 

– Vi er fantastisk godt fornøyd med både utvalg og priser, alle varianter har et høyt nivå av standardutstyr. Vi planlegger for å levere et betydelig antall Mustang Mach-E i løpet av høsten 2020, men for å øke sjansen for å sette deg bak rattet i en helelektrisk Mustang-SUV mot slutten av neste år er det smart å være rask med forhåndsbestillingen. Spesielt den eksklusive First Edition-varianten – som bare produseres i et begrenset antall – kan det fort bli rift om, sier administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge. 

Gir en helt ny mening til ordet elektrifisert

Ford Mustang Mach-E har tre unike kjøremodus: stille, aktiv og utemmet. Kjøredynamikken og bilens understell er fintilpasset den ønskede kjørestilen. Både styringen, lysene i kupeen, lyden og de heldigitale skjermene skifter karakter etter hvilken kjøremodus du velger.

Når du starter å kjøre vil et nytt firehjulstrekksystem (eAWD) levere moment uavhengig til både for- og bakakselen. Dette sørger for en imponerende akselerasjon og enda bedre håndtering enn for modellene med bakhjulstrekk. Ford har fintunet eAWD-systemet ved omfattende testing både på vått og snødekt underlag for å hjelpe til med å holde kontrollen på glatte veier.

Sømløs teknologi som tilpasser seg deg

Fords neste generasjon SYNC infotainment-system får også sin debut i Mustang Mach-E. Med et smart og moderne brukergrensesnitt som bruker maskinlæring for raskere å lære seg sjåførens preferanser. Det blir bare bedre og bedre tilpasset brukeren blant annet ved hjelp av svært avanserte OTA (Over The Air) systemoppdateringer. 

Neste generasjonen SYNC har en touchskjerm på hele 15,5 tommer, og et adaptivt instrumentpanel gjør at du ikke trenger å bekymre deg for lange, avanserte menyer. Her kan du med berøring, sveipe- eller klypebevegelser, som alle er kjent med fra sin smarttelefon, enkelt finne frem til funksjonene du er på utkikk etter.

Neste generasjon SYNC leverer dobbelt så mye datakraft som SYNC 3. Dette, sammen med skytilkobling og langt mer avansert stemmegjenkjenning sørger for at navigasjon, musikk og tilkobling av smarttelefonen er mye raskere og enklere enn i dag.

Systemet er også trådløst kompatibelt med Apple CarPlay, Android Auto og AppLink apper fra smarttelefoner og andre mobile enheter.

– Neste generasjon SYNC begynner aktivt å tilpasse seg til deg fra første gangen du bruker den. Den lærer seg raskt preferansene dine, og kommer med sine personlige tips. Den kan foreslå at du bør trene på en mandag hvis det er noe du vanligvis gjør på mandager eller tipse deg om å ringe hjem etter jobb hvis det er noe du pleier å gjøre. Resultatet er en skytilkoblet assistent med et brukergrensesnitt som er intuitivt, lekkert og alltid klart for fremtiden – takket være raske oppdateringer via nettet, sier Fords globale direktør for Battery Electric Vehicle Product Development, Darren Palmer. 

Ford har også utstyrt nye Mustang Mach-E med muligheten for kontinuerlig forbedring av bilens egenskaper via sikre OTA (Over The Air)-oppdateringer.

En ny måte å oppleve Mustang på

Med batteripakken plassert under gulvet har Fords ingeniører og designere utviklet et kjøretøy som ikke bare er en ekte Mustang, men som også leverer maksimalt med SUV-plass for 5 passasjerer og bagasje.

– Utviklingen i batteriteknologi har vært avgjørende for å lage Mustang Mach-E så romslig og praktisk, med en vakker silhuett og kjøregleden som er så viktig for våre europeiske kunder, sier direktør for Electrified Vehicle i Ford Europa, Ulrich Koesters.

Nye Mustang Mach-E er lett gjenkjennelig som en Mustang, takket være signaturelementer som det lange kraftfulle panseret, avslutningen bak på bilen, de aggressive hovedlysene og de karakteristiske baklysene. Smart design og ingeniørkunst leverer også overraskende bra plass i baksetet og godt med bagasjeplass.

Mustang Mach-E har en såkalt frunk, et bagasjerom, under panseret foran. Dette er på hele 100 liter og er eksempelvis stort nok for en stor bag eller sekk. Det er drenerbart og kan lett vaskes, og er derfor også ideelt for ting som møkkete støvler eller sandete håndklær. 

Bagasjerommet bak rommer 402 liter. Sammen med «frunken» gir dette en bagasjeromskapasitet på over 500 liter med alle setene i bruk. Med baksetene slått ned byr Mustang Mach-E på hele 1420 liter med plass bak forsetene. 

Mustang Mach-E tilbyr også et smart panoramatak. Her er det brukt et spesielt belegg på glasset som beskytter mot ultrafiolette stråler. Dette gjør at det er kaldere i kupeen om sommeren og varmere om vinteren.

Lås opp og start bilen med mobilen

Du kan både komme deg inn i bilen og starte den med «telefon som nøkkel». Dette systemet får sin debut i den nye helektriske SUV-en. Ved hjelp av Bluetooth oppdager bilen eierens smarttelefon når den er nærme nok. Dørene låses opp automatisk, og du kan starte bilen uten å ta opp telefonen. Når du forlater bilen, vil den låses av seg selv. 

Skulle batteriene på telefonen være utladet kan du trykke inn en kode på et panel på bilens B-stolpe som låser opp bilen. En separat kode brukes på bilens store og sentralt plasserte berøringsskjerm for å starte bilen uten mobiltelefonen.

Tilgjengelig med hengerfeste

Avtagbart tilhengerfeste vil være mulig å ettermontere hos forhandler. Tilhengervekten er på 750 kg, og vil være tilstrekkelig for de flestes behov. Om man i spesielle tilfeller har behov for større kapasitet vil forhandler være behjelpelig med å finne løsninger.

Bilen er foreløpig ikke godkjent for taklast, men den har 60/40 nedfellbart baksete, og det vil bli utviklet løsninger for skistativ som monteres på hengerfestet.

To batteripakker og lynlading

Mustang Mach-E kommer både som standard range (med et 75 kWt batteri) og Long Range (99 kWt batteri). Sistnevnte med en anslått WLTP-rekkevidde på opptil 600 kilometer med bakhjulstrekk. 

For å gi maksimalt med innvendig plass og optimal kjøredynamikk med et lavt tyngdepunkt, er batteriene plassert under gulvet mellom bilens to akslinger. Det har også gjennomgått omfattende tester i temperaturer ned mot 40 minusgrader. Batteriene er sikret i en vanntett batterikasse som igjen er omgitt av kollisjonsabsorberende materiale. Batteriet bruker et avansert «active liquid» system for avkjøling og oppvarming for å regulere temperaturen og dermed sørge for optimal ytelse i ekstremt vær, i tillegg til forbedrede ladetider. 

Hele 80 % av ladingen av elektriske biler gjøres i dag hjemme. Ford vil derfor tilby en egen veggboks som gir inntil fem ganger raskere lading enn ved bruk av vanlig stikkontakt. På en bil med long range og bakhjulstrekk vil dette gi rundt 51 kilometer rekkevidde på en times lading**. 

Det avanserte navigasjonssystemet identifiserer ladepunkter når du er ute på veien og hjelper sjåføren med å finne de mest praktiske stedene å stoppe for lading. 

Ford er også en av eierne i ladenettverket IONITY. Dette selskapet har som mål å bygge 400 hurtigladestasjoner langs de store norske og europeiske fartsårene før slutten av 2020. Med en maksimal ladehastighet på 150 kW vil en Mustang Mach-E long range med bakhjulstrekk lade opptil 93 kilometer på 10 minutter**. En standard range Mustang Mach-E vil kunne lades fra 10 % til 80% på rundt 38 minutter**.

Mustang Mach-E er en «gamechanger» som bl.a. tilbyr den unike kombinasjonen rekkevidde, SUV-plass, heftig design, teknologi, OTA og pris! 

På toppen av det hele – det er en Mustang

* Anslag basert på Fords datasimuleringer

** Ladetidene er basert på datasimulerte forsøk. Ladehastigheten reduseres når batteriet nærmer seg fullt. Resultatene kan også variere etter batteriets tilstand, temperatur og når ladingen skjer

SHARE IT: