Stor interesse for Fords mange elektrifiserte nyheter

Stor interesse for Fords mange elektrifiserte nyheter

Norske Ford-forhandlere har allerede merket en stor interesse for de mange elektrifiserte nye familiebilene og nyttekjøretøyene Ford presenterte i starten av forrige uke. Spesielt den nye Mustang-inspirerte elbil-SUVen, som vil få en rekordrekkevidde på opptil 600 kilometer, har fått mye oppmerksomhet.

– Det er helt klart at vi er veldig fornøyde med det vi har fått presentert her. Både hybrid og ladbare hybrider er noe det norske markedet etterspør og ikke minst er vi overbevist om at den nye helelektriske SUV-en med en rekordrekkevidde på 600 km vil bli en suksess. Vi gleder oss til å få bilene til Norge, og har allerede merket stor interesse fra publikum, sier Arild Odden, formann i Ford-forhandlerforening.

I en satsing som markerer en ny milepæl for bilprodusenten, vil Ford tilby et helt nytt utvalg av drivstoffeffektive og kjøreglade biler som er skreddersydd for å møte norske kunders ulike behov. Det betyr at kundene skal finne en elektrifisert Ford enten de skal kjøre til butikken, levere pakker eller ha en sportslig kjøreopplevelse.

Mer enn 70 norske Ford-forhandlere var tilstede på arrangementet «Go Further» i Amsterdam og fikk med seg de mange nye og elektrifiserte modellene.

REKORDREKKEVIDDE: Her presenterer styreformann i Ford Europa, Steven Armstrong, nyheten om at den nye Ford Mustang-inspirerte elektriske SUVen fra Ford, får rekordrekkevidde på over 600 kilometer.

Se flere bilder av nyhetene og få mer informasjon om arrangementet: KLIKK HER

Investerer 100 milliarder kroner i elektrifisering

Fords investering på over 100 milliarder i elektrifisering innebærer lansering av en eller flere elektrifiserte varianter av alle nye og eksisterende modeller – alt fra 48 volt hybrid, hybrid, ladbar hybrid og helelektrisk. Dette i tillegg til svært drivstoffeffektive bensin og dieselmotorer, for å gi kundene det Ford kaller «power of choice».

I 2020 kommer en helelektrisk Mustang-inspirert SUV med en rekordrekkevidde på opptil hele 600 km etter den nye og strenge målemetoden WLTP. En helelektrisk variant av varebilen Ford Transit 2-tonn vil også bli lansert i 2021.


Elektrifiserte modeller for alle behov

– Fra Fiesta til og med Transit skal alle nye modeller få en eller flere elektrifiserte varianter for å ivareta ulike kunders behov. Det skjer store fremskritt innenfor teknologi, bilene våre er nå online og dette er bare starten på utviklingen av et omfattende modellutvalg smarte biler til en smart verden, sier adm. dir. i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg.

Luksuriøs Explorer 7-seters ladbar hybrid-SUV og Kuga ladbar hybrid, hybrid og mild hybrid

Den helt nye og mellomstore SUV-favoritten Ford Kuga ble presentert som ladbar hybrid, hybrid og mild hybrid. Den får en elektrisk rekkevidde på over 50 kilometer som ladbar hybrid. Også den nye luksuriøse store 7-seters SUV-en Ford Explorer kommer til Norge som ladbar hybrid. Den nye 8-seters familiebilen Tourneo Custom ble også presentert som ladbar hybrid.

Fiesta og nye Focus som EcoBoost-hybrid

Nylig har Ford også lansert Ford Mondeo hybrid stasjonsvogn som har vekket stor interesse på det norske markedet. Ford avslørte dessuten at både Fiesta og nye Focus kommer som EcoBoost-hybrid. Dette er en avansert mild hybridteknologi som reduserer CO2-utslippet, gir lavere drivstofforbruk og en mer responsiv og morsom kjøreopplevelse.

– For å kunne elektrifisere – må infrastruktur på plass. Ford sammen med flere bilprodusenter har startet IONITY som ruller ut «superchargers» eller lynladere med ladekapasitet på opptil 350 Kw – for å sikre kortest mulig ladetid. Det vil være 18 ladestasjoner i Norge – med opptil 6 ladepunkter per stasjon – og 400 sentralt plassert i hele Europa innen utgangen av 2020 avslutter Per Gunnar Berg.

SHARE IT: