Nye Ford Puma får toppscore i Euro NCAP

Nye Ford Puma får toppscore i Euro NCAP

Fords nye, kompakte mild hybrid SUV, Puma, har fått 5 stjerner og toppscore i det uavhengige og – nå enda strengere – kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP som ble introdusert i 2018. Dette er den femte Ford-modellen som oppnår dette i 2019.

– Nye Puma forebygger ulykker. Den beskytter deg om du innblandes i en ulykke og bremser også av seg selv for å unngå at nye ulykker følger. Året har virkelig vist at Ford fremdeles er å anse som en av de aller sikreste bilmerkene, sier en stolt administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Bare i løpet av de siste ukene har også den nye 7-seters SUV-en, Ford Explorer ladbar hybrid og den nye ladbare SUV-en Ford Kuga oppnådd 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstestprogram.

Også nye Ford Focus og Mondeo har fått 5 stjerner etter at de nye reglene ble innført. 

Nye Puma får høy poengscore for beskyttelse av voksne og barn i bilen og toppscore i sidekollisjonstesten. Teknologier som antikollisjonssystem, intelligent hastighetsholder og den videreutviklede filsentreringsassistenten, høstet også positiv tilbakemeldinger.

– Enestående i sitt segment

Ved hjelp av hele 12 ultrasoniske sensorer, tre radarer og to kameraer plassert rundt bilen kommer nye Ford Puma med en rekke Ford Co-Pilot360-førerassistanseteknologier. Disse gjør kjøreturen både trygg og enkel.

– De mange teknologiene er helt enestående i segmentet. Alt fra trådløs lading av mobiltelefonen til køassistenten sørger for å gjøre kjøreturen med Ford Puma til en praktisk, komfortabel og intuitiv opplevelse, sier Berg.

Mild hybrid-systemet gir lavere drivstofforbruk og bedre ytelse

Fords helt nye EcoBoost hybrid-drivlinje, som blir introdusert i nye Ford Puma, leverer mye krefter og rask respons. Mild hybrid-systemet fungerer også som en motor som sømløst integreres med den prisbelønte 3-sylindrede 1.0-liters EcoBoost-bensinmotoren. Den bruker lagret energi til å gi bilen ekstra dreiemoment, lavere drivstofforbruk og bedre ytelse.

Best plass i klassen

Nye Ford Puma har også det største og smarteste bagasjerommet i klassen. Den gir opptil 456 liter til rådighet kan benyttes på en rekke måter. Ford Puma kommer med den smarte og innovative bagasjeromsløsningen Ford MegaBox, som gir et dypt og svært fleksibelt oppbevaringsrom – under gulvet i bagasjerommet – på opptil 80 liter.

8 Ford-personbilmodeller med toppscore i Euro NCAP

Nye Puma er en av i alt 8 personbiler fra Ford som har fått toppscore i EuroNCAP:

Ford Puma – 2019

Ford Kuga – 2019

Ford Explorer Ladbar hybrid – 2019

Ford Mondeo – 2019

Ford Focus – 2019

Ford Fiesta – 2017

Ford Galaxy – 2015

Ford S-MAX – 2015

De sikreste bilvalgene

Euro NCAP har utviklet ratingsystemet med stjerner for å gjøre det enkelt for forbrukerne å velge de sikreste bilvalgene innenfor de forskjellige segmentene. 5 stjerner er det beste resultatet.

Testene som bilmodellene utsettes for gjenspeiler – på en forenklet måte – ekte ulykkessituasjoner som kan forårsake både død og skade for de i bilen eller andre medtrafikanter.

Antall stjerner viser hvor bra en bil gjør det i testen, og hva produsenten tilbyr av sikkerhetsutstyr for alle forbrukere i Europa.

SHARE IT: