Nye Ford Kuga med toppscore i Euro NCAP

Nye Ford Kuga med toppscore i Euro NCAP

Nye Ford Kuga*, som kommer til Norge tidlig på nyåret, får 5 stjerner og toppscore i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP. Nye Kuga scoret hele 92 % på beskyttelse av voksne. I tillegg oppnådde Kuga full poengscore for både sidekollisjonstesten og sidelengs kollisjon med et tre eller lyktestolpe.

I karosseriet til nye Kuga er det benyttet ultrasterke stålkomponenter. Sammen med intelligent design gjør det at beskyttelsen ved sammenstøt er blitt forbedret.Ultrasterke stålrør i bilens vindusstolper og tak er ytterligere med på å forbedre sikkerheten til bilens passasjerer. 

– Ford er blant de bilmerkene i Europa som har scoret best i Euro NCAPs test. Kjøper du en Ford forventer kundene maksimal sikkerhet. Det får du, også med nye Kuga. Det er vi selvsagt svært fornøyd med, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Utstyrt med det siste av avanserte førerassistanseteknologier

Nye Ford Kuga kommer med Ford Co-Pilot360-teknologier som er utviklet for å gjøre kjøreopplevelsen tryggere og mer komfortabel. Disse inkluderer:

  • Antikollisjonssystem med fotgjenger- og syklistoppdagelse
  • Et helt nytt system som vil kombinere «filsentrering» med blindsoneassistenten. Hvis sjåføren gjør seg klar til et filskifte på motorveien mens en bil kommer inn i blindsonen, vil rattet automatisk trekke bilen tilbake for å unngå sammenstøt.
  • Adaptiv Cruise Control med køassistent, trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering (level 2 selvkjørende egenskaper).
  • Selvkjørende parkeringsassistent
  • Head-up-display
  • Unnamanøver-assistent
  • Blindsonevarsler med varsel om kryssende trafikk og automatisk bremsing
  • 180 graders vidvinkelkamera foran og bak 
  • Fords adaptive LED-lys med et avansert kamerasystem

Ny bremseteknologi bidrar også til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere risikoen for påfølgende skader.

Beskyttelsen av barn i nye Kuga fikk en høy vurdering (86 %).

Kommer som ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid

Nye Kuga tilbyr omfattende elektrifisering. Det brede modellutvalget inkluderer både ladbar hybrid, full hybrid og mild hybrid. I tillegg blir Kuga tilgjengelig med Fords 2-liters EcoBlue dieselmotor. 

Nye Kuga kommer også i tre varianter: godt utstyrte Titanium, sporty ST-Line og luksuriøse Vignale. Alle med sitt særpreg tilpasset den enkelte kundes ønsker og behov

Den helt nye Ford Kuga er 3. generasjon av den mellomstore SUV-en, som ble introdusert i 2008. Ford har solgt over en million Kuga i Europa siden den ble lansert.

Forrige måned fikk den nye og store 7-seters SUV-en, Ford Explorer ladbar hybrid, også toppscore med 5 stjerner i det uavhengige kollisjonstestprogrammet til Euro NCAP. Det er den første elektrifiserte Ford-modellen som gikk gjennom det nye og enda strengere testregimet som ble lansert i fjor.

SHARE IT: