Produksjonen av den nye mild hybrid-SUVen Ford Puma har startet

Produksjonen av den nye mild hybrid-SUVen Ford Puma har startet

Produksjonen av den første av åtte nye, elektrifiserte Ford-varianter – som lanseres i Europa i løpet av 2019 – er i gang. Den nye kompakte 48-volt mild hybrid-SUVen Ford Puma kommer til Norge før jul i år.

De første eksemplarene av den lekre og meget praktiske SUV-nyheten med klassens største og smarteste bagasjerom, har allerede rullet av samlebåndet på Fords toppmoderne fabrikk i Craiova i Romania.

– Nye Puma er det første eksempelet på Fords nye designfilosofi hvor kvalitet, kjøreegenskaper og avanserte førerassistanseteknologier står i sentrum. Jeg er helt sikker på at Ford Puma kommer til å bli en stor suksess i Norge så vel som i hele Europa, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Storsatsing på elektrifisering

Ford har forsterket bemanningen på fabrikken med hele 1700 nyansettelser og investert rundt 200 millioner euro for å være klare til produksjonen av den første av en rekke elektrifiserte nyheter.

Nye Ford Puma er den første av i alt åtte elektrifiserte modeller som introduseres i Europa i løpet av året. Tidligere i år annonserte Ford at alle deres modeller skal få en elektrifisert variant – enten en mild hybrid, en full hybrid, en ladbar hybrid eller en helelektrisk variant. 

Ford forventer at mot slutten av 2022 vil de elektrifiserte variantene stå for mer enn halvparten av deres personbilsalg i Europa. 

Hurtigst voksende bilsegmentet i Europa

For 275 800 kroner kan du nå få en godt utstyrt Ford Puma, Titanium utstyrsnivå og med en 125 HK mild hybrid EcoBoost-motor. Den sportslige og meget godt utstyrte Ford Puma ST-Line får du med hele 155 HK og EcoBoost hybrid. Prisene her starter på 310 300 kroner. 

-Nye Ford Puma har med sin svært konkurransedyktige pris, sin avanserte mild-hybrid teknologi og sitt supersmarte og store bagasjerom alt som skal til for å treffe bra blant den stadig økende andelen nordmenn som er på utkikk etter en SUV eller en crossover, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Kompakte SUVer og crossovere er ifølge Jato Dynamics det hurtigst voksende bilsegmentet i Europa. 

Våren 2020 kommer også Puma med en 1.0-liters 125 HK bensin automat. 

Best bagasjeromsplass, massasjeseter og trådløs lading

Nye Ford Puma har det største og smarteste bagasjerommet i klassen. Du har opptil 456 liter til rådighet som kan utnyttes på en rekke måter. Geniale Ford MegaBox gir et dypt oppbevaringsrom på opptil 80 liter under gulvet i bagasjerommet. Dette oppbevaringsrommet gjør at du kan frakte produkter tilsvarende to golfbager på høykant, eller planter som er 115 cm høye.

Som den første bilen i segmentet tilbyr nye Ford Puma ryggmassasje i forsetene. Systemet har tre styrkegrader og justerbar massasjeretning. Den har også et 12,3 tommers heldigitalt instrumentpanel, trådløs lading for mobil og en egen trådløs WiFi-sone for inntil 10 enheter.

Nye Ford Puma kommer også med en rekke førerassistanseteknologier som adaptiv cruisekontoll med start/stopp-teknologi og et helt nytt system for fareadvarsler som informerer føreren om farer før de blir synlige for bilens sensorer.

Meld din interesse her!

SHARE IT: