Ford styrker sin posisjon som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

Ford styrker sin posisjon som Europas mest solgte nyttekjøretøymerke

Med et salg på hele 102 400 nyttekjøretøy i løpet av årets første tre måneder, styrket Ford sin posisjon som Europas største nyttekjøretøymerke. Også i Norge har Ford hatt en meget god start på 2019.

– Etter fjorårets rekordsalg er vi veldig fornøyd med å øke dette ytterligere med 13,2% i første kvartal. I løpet av våren kommer flere spennende nyttekjøretøynyheter som Ford Transit Custom ladbar hybrid, nye Ranger og råtassen Ranger Raptor. Disse har vi allerede hatt stor interesse for, og vi har stor tro på fortsatt sterk vekst i 2019, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Nyttekjøretøysalget i de 20 største og viktigste markedene i Europa økte med hele 9,3 %.Fords Transit-familien økte med 11,8 %, mens salget av Europas mest solgte pickup, Ford Ranger, økte med hele 15,6 % sammenliknet med første kvartal i 2018.

Transit Custom og Ranger øker mest i Norge

Også i Norge har disse to modellene vært blant Fords store salgsvinnere i årets første tre måneder. Mens salget av pickupen Ford Ranger har økt med 28 % sammenliknet med samme periode i fjor, økte Transit Custom salget med 43,8 %.

– Vi styrker vår posisjon som Norges nest største nyttekjøretøymerke. Dette er beviset på at vi leverer fantastiske produkter til konkurransedyktige priser. Det offentlige og det private næringsliv kjøper biler etter en nøye vurdering av kostnader opp mot komfort, sikkerhet, nytte og kjøreegenskaper. Det at de i økende grad velger Ford vitner om at vi leverer på disse punktene, sier Berg.

Salget av det største medlemmet i Transit-familien, 2-tonns Transit, har også økt med 2,4 % i første kvartal 2019 sammenlignet med tilsvarende periode i 2018. I begynnelsen av april viste Ford frem en prototype av den nye helelektriske varianten av denne på et arrangement i Amsterdam. Den elektriske varebilen skal settes i produksjon i 2021.

Også en mild hybridvariant vil bli tilgjengelig på 2-tonns Transit, Transit Custom og Tourneo Custom. 8-seteren Tourneo Custom kommer som ladbar hybrid med en rekkevidde på inntil 50 km (NEDC).

Spesialtilpasset FordPass Pro-app for småbedriftseiere

Senere i år lanserer Ford den helt nye FordPass Pro-appen. Denne er spesielt utviklet for småbedriftseiere med 1 til 5 biler. Denne smarttelefonappen gir eierne informasjonen og verktøyene de trenger for å sikre at kjøretøyene er klare for bruk.

Mobile servicebiler og fortsatt satsing for Transit-sentrene

Fords nettverk av Transit-sentre spiller en avgjørende rolle for å kunne gi kundene god service gjennom hele eierskapet.

De 32 Transit-sentrene i Norge er opptatt av maksimal driftstid på Ford nyttekjøretøy. Dette innebærer prioriterte hastereparasjoner, service mens du venter, utvidede åpningstider og rask levering av deler. Nye initiativ inkluderer mobile servicebiler og løsninger for å minimere tiden nyttekjøretøyene ikke er i drift.

SHARE IT: