Dette koster Fords nye kompakt-SUV

Dette koster Fords nye kompakt-SUV

Nå er endelig prisen på Fords nye, mild hybrid kompakt-SUV, Ford Puma klar. For 275 800 kroner får du den lekre og praktiske SUV-en, som også byr på klassens største og smarteste bagasjeromsløsning.

– Nye Ford Puma har med sin avanserte mild hybrid-teknologi, sitt supersmarte og store bagasjerom og sin svært konkurransedyktige pris alt som skal til for å treffe bra blant den stadig større andelen nordmenn som er på utkikk etter en SUV eller en crossover, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Mild hybrid-systemet gir lavere drivstofforbruk og bedre ytelse

Fords helt nye EcoBoost hybrid-drivlinje, som blir introdusert i nye Ford Puma, leverer mye krefter og respons. En integrert startmotor/generator gjenvinner og lagrer energi som vanligvis går tapt under bremsing og retardasjon, og lader det 48 volts luftavkjølte batteriet.

Mild hybrid-systemet fungerer også som en motor som sømløst integreres med den prisbelønte 3-sylindrede 1.0-liters EcoBoost-bensinmotoren. Den bruker lagret energi til å gi bilen ekstra dreiemoment, opptil 240 nm, ved akselerasjon. Det bidrar til opptil 9% redusert drivstofforbruk og bedre ytelse.

For flere bilder, video og teknisk informasjon: http://puma.fordpresskits.com


Stilige Puma Titanium og sportslige Puma ST-Line

Nye Puma tilbys i to utstyrsnivåer, den sportslige Puma ST-Line og den stilige Puma Titanium.

  • Den godt utstyrte Puma Titanium med 125 HK mild hybrid og en 6-trinns manuell girkasse har startpris på     275 800 kr. Titanium-varianten kommer blant annet med unike 17 tommer Pearl Grey aluminiumsfelger, korsryggsmassasje i forsetene og trådløs lading av mobiltelefonen.
  • Den sportslige og meget godt utstyrte Puma ST-Line får du med hele 155 HK mild hybrid og en 6-trinns manuell girkasse. Denne tilbys med 18 eller 19 tommers aluminiumsfelger, sportsunderstell og ST-Line grill i matt svart. Spoiler er også tilgjengelig. Prisene på Puma ST-Line starter på 310 300 kroner.

Våren 2020 kommer Puma også med en 1.0-liters 125 HK bensin automat. På Titanium utstyrsnivå vil den da koste fra 302 800 kr. Som ST-Line vil prisen være 331 300 kroner.

Best bagasjeromsplass i klassen

Nye Ford Puma har det største og smarteste bagasjerommet i klassen. De 456 literne du har til rådighet kan utnyttes på en rekke forskjellige måter. Med baksetene felt ned kan du få plass til en kasse som er 112 cm lang, 97 cm bred og 43 cm høy. Ford Puma kommer med den smarte og innovative bagasjeromsløsningen Ford MegaBox, som gir et dypt og svært fleksibelt oppbevaringsrom under gulvet i bagasjerommet på opptil 80 liter.

Ford MegaBox gir deg blant annet også muligheten til å frakte produkter tilsvarende to golfbager på høykant eller planter som er opptil 115 cm høye. Ford MegaBox er også med sitt syntetiske trekk og innlagte dreneringsplugg svært lett å rengjøre med vann, og egner seg perfekt til å frakte f.eks møkkete eller vått tøy eller støvler.

Pumas bagasjerom inkluderer også et innovativ integrert bagasjeromstrekk. Trekket er festet i bakluken og sikrer enkel tilgang til bagasjerommet, samtidig som det fleksible trekket former seg rundt bagasjen. Tilgangen til bagasjerommet er dessuten gjort enda enklere med segmentets første handsfree bakluke som åpnes ved å bevege benet under støtfangeren.

– Gjennom hele designprosessen til Puma har vårt mål vært å levere en bil med en enestående mengde av smarte praktiske løsninger i et mest mulig kompakt format. Det har vi lykkes med, sier Berg.


Massasje, trådløs lading og egen WiFi-sone

Nye Ford Puma tilbyr som den første i segmentet korsryggsmassasje i forsetene. Systemet – som har tre styrkegrader og justerbar massasjeretning – bidrar til å gjøre kjøreturen til en behagelig opplevelse.

Forsetene er dessuten ekstra tynne, for å gi bedre plass til passasjerer i baksetet, samtidig som de er like komfortable. Det 12,3 tommers heldigitale instrumentpanelet gir sjåførene mulighet til selv å prioritere hva de ønsker å se av informasjon.

Med nye Puma får du også mulighet for trådløs lading av mobiltelefonen. Den kommer også med Fords modemteknologi FordPass Connect. Systemet gjør bilen om til en trådløs WiFi-sone hvor inntil 10 enheter kan koble seg på nett via bilmodemet. Med FordPass Connect kan du blant annet finne igjen bilen med mobilen, du kan låse den opp og igjen eller sjekke bilens status for drivstoff og olje.

Nye Puma kan også fås med et B&O lydsystem med hele 10 høyttalere, inklusive en subwoofer, som leverer hele 575 watt.

Tillitsvekkende teknologier gjør kjøreturen trygg og enkel

Ved hjelp av hele 12 ultrasoniske sensorer og to kameraer plassert rundt bilen kommer nye Ford Puma med en rekke Ford Co-Pilot 360-førerassistanseteknologier.

– De mange teknologiene som kan fås med nye Puma er helt enestående i segmentet. Alt fra trådløs lading til kø-assistenten sørger for å gjøre kjøreturen med Ford Puma til en praktisk, komfortabel og intuitiv opplevelse, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Disse inkluderer:

  • Adaptiv cruisekontroll med start/stopp-teknologi (for køkjøring).
  • Et helt nytt system for fareadvarsler som kan gi informasjon om viktige situasjoner før de blir synlige for sjåføren eller bilens sensorer. Systemet mottar informasjon direkte via bilens modem, FordPass Connect, fra lokale myndigheter, nødetater og andre kjøretøy koblet opp mot den samme «skyen». Det kan varsle om alt fra mennesker eller dyr i veibanen til ulykker eller spesielt vanskelige kjøreforhold.
  • 180 graders ryggekamera med blindsonevarsler som sier fra om kryssende trafikk. Systemet bremser også av seg selv dersom sjåføren ikke reagerer på bilens advarsler.
  • Med den selvkjørende parkeringsassistenten skal det kun ett trykk til og bilen lukeparkerer eller parkerer vinkelrett av seg selv.
  • Nye Puma kommer også med et videreutviklet system av Fords filsentreringsassistent. Med «Road Edge Detection» merker bilen når hjulene treffer grus, gress eller annet på siden av veien, og styrer bilen forsiktig inn på veien igjen.

Nye Ford Puma har en rekke andre førerassistanseteknologier, deriblant unnamanøverassistent, en bremseteknologi som bidrar til at bilen automatisk bremser etter et eventuelt sammenstøt for å redusere muligheten for påfølgende skader og Fords antikollisjonsystem med fotgjengeroppdagelse.

SHARE IT: