Ford Mustang i ny spesialutgave

Ford Mustang i ny spesialutgave

For å markere at det er 55 år siden den ikoniske sportsbilen Ford Mustang ble satt i produksjon, lanserer nå Ford den eksklusive spesialutgaven Mustang55 for det europeiske markedet.

Mustang55 er bygd på den 450 HK-sterke Ford Mustang med 5-liter V8-motor, og kommer med flere unike eksteriørdetaljer. Den er også utstyrt med et enda mer eksklusivt interiør.

– Mustang er en av få bilmodeller som har blitt produsert kontinuerlig i et halvt århundre. Det er heller ingen ting som tyder på at interessen for verdens mest solgte sportsbil er synkende. Vår nye Mustang55 har fantastisk ytelse, tøft design og kommer nå med nye teknologier som FordPass Connect modem og lydanlegg fra B&O, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

17. april i år var det 55 år siden ikonet ble introdusert for verden for første gang. I 2018 ble Mustang den mest solgte sportsbilen i verden for 4. år på rad.

I august legges nye Ford Mustang55 – 5-liter med V8-motor ut for bestilling. Det gjør også en ny og forbedret utgave av Ford Mustang 2.3-liters EcoBoost-bensinmotor.

Forbedrer også 2.3-liters EcoBoost-varianten

2.3-liters-varianten med 290 HK kommer nå også med styling inspirert av de legendariske Mustang Shelby-modellene. Den blir levert nå også med en aktiv ventil på eksosanlegget som gjør at du kan endre motorlyden fra lun brumming til iltre snerr. Du får også med den innovative «god naboinnstilling» som kan stilles inn på tid for å unngå at naboene dine våkner av et iltert brøl tidlig om morgenen.

Nye Mustang-farger blir også nå introdusert. Disse inkluderer Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange og Grabber Lime.

Flere interiør- og eksteriøroppdateringer

Den nye spesialutgaven Mustang55 kan fås både som fastback og som kabriolet. De unike eksteriørdetaljene er blant annet fartsstriper på panseret, svartlakkert tak på fastbacken og lavere sideskjørt. I grillen er den tradisjonelle ponny-logoen utført i fargen Pillar Black. Som tillegg kan det også fås en bakspoiler i den samme fargen. Bilen kommer med svarte 19 tommers aluminiumsfelger.

Interiøret har blitt oppdatert med karbonfiberdetaljer og utstrakt bruk av skinn med grå sømmer.

Innebygd modem og eksklusivt lydanlegg

Som standard får du både kjøling og varme i forsetene og et eksklusivt lydanlegg fra B&O med hele 12 høyttalere. Med FordPass Connect-modemet kan du også koble inntil 10 mobile enheter til bilens eget Wifi-hotspot. Du får også mulighet til å fjernstarte bilen din fra mobilen på biler med automatgir og fjernlåsing og åpning av bilen.

Ford Mustang Shelby-modeller som Mustang Shelby GT350 og GT500 har i tillegg til ekstreme prestasjoner levert et unikt design i mer enn 50 år. Nå får også Mustang 2.3-liter med EcoBoost-motor designdetaljer inspirert av disse. Det inkluderer dørspeil og spoiler i fargen Magnetic Grey og en unik svart fartsstripe på panseret.

Ford solgte 5500 Mustanger i Europa i første halvdel av 2019. Dette var en økning på mer enn 5 % sammenliknet med samme periode i fjor.

Sjette generasjon Mustang kom i 2015, og det er solgt mer enn 500 000 eksemplarer totalt. Hele 48 000 av disse er blitt solgt i Europa.

SHARE IT: