Mustang verdens mest solgte sportsbil for fjerde året på rad

Mustang verdens mest solgte sportsbil for fjerde året på rad

Ikonet Ford Mustang markerer sitt 55 års jubileum med å bli verdens mest solgte sportsbil for fjerde året på rad. Ifølge statistikken ble det solgt hele 113 066 nye Mustang over hele verden i 2018.

– Ford Mustang har vært noe helt for seg selv siden den ble lansert 17. april for nøyaktig 55 år siden. Den representerer det beste av amerikansk design, frihetsfølelse og overbevisende prestasjoner. Ikonets personlighet appellerer til alle, uavhengig av hvem de er eller hvor de kommer fra. Alle liker verdens kuleste sportsbil, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Ifølge statistikken fra IHS Markit befester Ford Mustang sin unike posisjon som verdens mest solgte sportskupé for fjerde år på rad. Ikonet ble også den mest solgte sportsbilen i USA i fjor med 75 842 biler.

Kraftig salgsvekst i Europa i 2019

I Europa ble det også solgt hele 27 % flere Ford Mustang i første kvartal 2019 enn i samme periode i fjor*. Totalsalget for perioden var på 2300 biler.

Fra 2018 har Mustang vært tilgjengelig for salg i hele 146 land. Mer enn 500 000 sjette generasjons Mustang har blitt solgt siden den ble introdusert i 2015. Av disse har hele 45 000 blitt solgt i Europa. Siden 2015 er det også solgt 112 Ford Mustang i Norge.

Markedsandelen til Mustang økte også med ytterligere ett halvt prosentpoeng i fjor, til hele 15,4 %. Noe av denne veksten skyldes blant annet nye Mustang Bullitt.

For flere bilder, video og mer informasjon om nye Ford Mustang: KLIKK HER

Feiret akkurat 55-års jubileum

Den originale Ford Mustang som produksjonsbil ble for første gang vist frem for publikum under New York World’s Fair 17. april 1964. Mustang-fanklubber, eiere og andre fans feiret derfor fødselsdagen til sportsbilikonet, «Mustang Day» denne dagen.

– Det er intet mindre enn imponerende hvilken plass Mustang har hatt hos alle som er glade i bil. Mustang representerer arv og historie samtidig som den har vist en enestående evne til hele tiden å bruke det siste innen teknologi og by på den ultimate kjøreopplevelsen. I likhet med alle Mustang-fans verden over gratulerer vi med dagen og håper på mange nye feiringer av ikonet i årene som kommer, sier Berg.

# # # #

*Salg i Euro20-markedene som er Østerrike, Belgia, Storbritannia, Tsjekkia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Ungarn, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Spania, Romania, Sverige og Sveits.

SHARE IT: